Κοινά είδη κουνουπιών

Υπάρχουν πάνω από 3.000 διαφορετικά είδη κουνουπιών στη Γη. Τα πιο συνηθισμένα που είναι πιθανό να συναντήσετε είναι τα γένη των κουνουπιών Culex, Anopheles και Aedes. Και όταν πρόκειται για τσιμπούρια, το πιο συνηθισμένο είδος είναι το Ixodes ricinus.

Κοινά κουνούπια (Κουνούπια Culex)

Συνήθως τσιμπούν τη νύχτα τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Προτιμούν τα πτηνά ως ξενιστές, αλλά τσιμπούν και τους ανθρώπους.

Μεταδίδουν ασθένειες όπως: Ιός Δυτικού Νείλου, Δυτική/Ανατολική Εγκεφαλίτιδα Ιπποειδών.

Εξάπλωση: Από τις τροπικές έως τις πιο ψυχρές περιοχές, αυτά τα κουνούπια βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, εκτός από τα πολύ βόρεια γεωγραφικά πλάτη.

Κουνούπια-τίγρης
(Aedes albopictus)

Ονομάζονται έτσι λόγω της ριγέ εμφάνισής τους, τα κουνούπια-τίγρης μεταφέρουν μία σειρά ασθενειών. Τσιμπούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μεταδίδουν ασθένειες όπως: Zika, Chikungunya, Κίτρινος Πυρετός, Δάγκειος πυρετός.

Εξάπλωση: Προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία και επί του παρόντος βρίσκονται σε τροπικές, υποτροπικές και εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Τροπικά κουνούπια (Anopheles Mosquitoes)

Γνωστά παγκοσμίως ως «Malaria Mosquito» (κουνούπι της ελονοσίας), επειδή πολλά μέλη αυτού του γένους είναι κύριοι φορείς της ασθένειας. Προτιμούν να τσιμπούν αργά τη νύχτα.

Μεταδίδουν ασθένειες όπως: Ελονοσία

Εξάπλωση: Κατοικούν σε μεγάλες περιοχές της Αφρικής, της Νότιας Ασίας, της Νοτιοανατολικής Ασίας, σε μέρη της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής, της Μέσης Ανατολής και της Ωκεανίας. Όλες αυτές οι περιοχές είναι μέρη όπου εμφανίζεται μετάδοση της ελονοσίας.

Τσιμπούρια
(Ixodes ricinus)

Είναι ένα γηγενές σκληρό είδος τσιμπουριών που βρίσκεται σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή.

Μεταδίδουν ασθένειες όπως: Ιός εγκεφαλίτιδας από κρότωνες και νόσος του Lyme.

Εξάπλωση: Βρίσκονται σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή, από την Πορτογαλία έως τη Ρωσία και από τη Βόρεια Αφρική έως τη Σκανδιναβία.

Δείτε όλα τα προϊόντα Autan® Defense

Με την εμπειρία της μάρκας Autan® στη μελέτη των εντόμων για περισσότερα από 60 χρόνια, η σειρά μας που διατίθεται αποκλειστικά στα φαρμακεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τις μοναδικές σας ανάγκες και την προστασία της επιδερμίδας σας από τα κουνούπια.