ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η σειρά Autan® Defense σχεδιάστηκε με τη χρήση παγκοσμίως αξιόπιστων δραστικών ουσιών -- συμπεριλαμβανομένης της icaridin, μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής εντομοαπωθητικής δραστικής ουσίας που αρχικά κυκλοφόρησε από το Autan® και σχεδιάστηκε στην Ευρώπη ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών μας και τις περιστάσεις της χρήσης. Επιπλέον, πίσω από όλα τα εντομοαπωθητικά σώματος της SC Johnson βρίσκεται το Κέντρο Επιστήμης Εντόμων της SC Johnson (SC Johnson Center for Insect Science™) - ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κέντρα εντομολογίας στον κόσμο, όπου μελετάμε τα έντομα και πώς να προστατευτούμε από αυτά για πάνω από 60 χρόνια.

Μάθαμε μέσω εντατικής έρευνας ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν εντομοαπωθητικά σώματος σε φαρμακεία έχουν διαφορετικές ανάγκες από τους καταναλωτές που αγοράζουν από άλλα παραδοσιακά καταστήματα. Γι' αυτό παρουσιάσαμε τη γκάμα των προϊόντων Autan® Defense με συνθέσεις και μορφές ειδικά σχεδιασμένες για να επιλύουν τις συγκεκριμένες ανάγκες, όπως ένα προϊόν με προστασία μεγάλης διάρκειας, ή ένα εντομοαπωθητικό σώματος για παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών σε βολική μορφή σωληναρίου.

Το Autan® Defense είναι μια σειρά προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών των φαρμακείων. Η σειρά προϊόντων είναι ένας συνδυασμός δοκιμασμένων συνθέσεων που μπορείτε να νιώθετε άνετα να χρησιμοποιείτε ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας, επειδή είναι συνθέσεις για καθημερινή χρήση τους καλοκαιρινούς μήνες και υπάρχει επιλογή σύνθεσης για προστασία μεγάλης διάρκειας μες στην ημέρα.

Τα εντομοαπωθητικά σώματος γενικά λειτουργούν προκαλώντας μια αρνητική ανταπόκριση από το έντομο. Οι κεραίες των εντόμων μπορούν να ανιχνεύσουν το εντομοαπωθητικό σώματος χρησιμοποιώντας υποδοχείς οσμών και τα έντομα απωθούνται από την παρουσία αυτών των ουσιών.

Τα εντομοαπωθητικά σώματος δεν βλάπτουν στην πραγματικότητα τα κουνούπια, αλλά τα απωθούν μέσω της οσμής που αντιλαμβάνεται μόνο το κουνούπι. Τα προϊόντα μας δεν θα πρέπει να είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Οι συνθέσεις της σειράς Autan® Defense έχουν ελεγχθεί επιστημονικά και είναι κατάλληλες για χρήση όταν ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα. Οι δραστικές ουσίες ακολουθούν αυστηρές ευρωπαϊκές οδηγίες αδειοδότησης.

Συνιστούμε να συμβουλεύεστε πάντα έναν γιατρό πριν από την εφαρμογή εντομοαπωθητικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το καλύτερο προϊόν για τις ανάγκες σας, είτε πρόκειται για πικνίκ στην αυλή, είτε για ταξίδι σε μέρος που έχει προσβληθεί από κουνούπια.

Τα εντομοαπωθητικά σώματος έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται απευθείας στην επιδερμίδα, καθώς αυτή είναι η περιοχή όπου απαιτείται περισσότερη προστασία. Τα προϊόντα που περιέχουν icaridin και Eucalyptus citriodora oil, hydrated, cyclized δεν βλάπτουν τα υφάσματα εάν εφαρμοστούν, αλλά οι συνθέσεις με DEET μπορούν να χαλάσουν τα υφάσματα και τις συνθετικές ύλες (εκτός από ναύλον), οπότε ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης και τις προφυλάξεις της ετικέτας.

Τα εντομοαπωθητικά σώματος έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζονται απευθείας σε εκτεθειμένη επιδερμίδα, ώστε να παρέχουν προστασία σε ακάλυπτες περιοχές όπως τα χέρια και τα πόδια. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος.

Μπορείτε να εφαρμόσετε το Autan® Defense Plant based spray σε συνδυασμό με αντηλιακά. Πάντα να το εφαρμόζετε αφού έχει στεγνώσει το αντηλιακό προϊόν. Για χρήση: Εφαρμόστε πρώτα αντηλιακό/κρέμα και περιμένετε τον συνιστώμενο χρόνο για να απορροφηθεί από την επιδερμίδα πριν εφαρμόσετε το εντομοαπωθητικό σώματος. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία.

Δεν έχουμε δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι υπάρχει διαφορετική αποτελεσματικότητα με βάση τους τύπους επιδερμίδας.

  • i. Κουνούπια Anopheles – Ελονοσία
  • ii. Κουνούπια Aedes – Τσικονγκούγια, ιός Ζίκα, δάγκειος πυρετός, Κίτρινος πυρετός
  • iii. Κουνούπια Culex – Ιός Δυτικού Νείλου
  • iv. Τσιμπούρια (κρότωνες) Ixodes Ricinus – Νόσος του Lyme

Χρησιμοποιούμε διάφορες δραστικές ουσίες για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όλων των καταναλωτών μας. Θα βρείτε τις δραστικές ουσίες για κάθε προϊόν στις σελίδες προϊόντων εδώ στον ιστότοπό μας. 

Η συγκέντρωση της δραστικής ουσίας σχετίζεται άμεσα με τη διάρκεια της προστασίας. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος προστασίας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τις διαφορές στη διάρκεια δράσης του προϊόντος. Η ποσότητα που εφαρμόζεται, η συγκέντρωση που εφαρμόζεται και η χημική φύση της δραστικής ουσίας είναι όλα σημαντικά για τον προσδιορισμό της διάρκειας δράσης ενός προϊόντος.

Υπάρχουν πολλά είδη κουνουπιών σε όλο τον κόσμο και έχουν εξελιχθεί ώστε να έχουν διαφορετικές ευαισθησίες σε διαφορετικές δραστικές ουσίες. Δοκιμάζουμε τα προϊόντα μας έναντι διαφορετικών διαδεδομένων ειδών κουνουπιών ώστε οι καταναλωτές να είναι ενημερωμένοι σχετικά με την παρεχόμενη προστασία.

Η δυνατότητα ανακύκλωσης της συσκευασίας αναγράφεται στη συσκευασία. Γενικά, επιδιώκουμε να χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά όποτε είναι δυνατόν. Ελέγξτε τις τοπικές προϋποθέσεις/περιορισμούς ανακύκλωσης πριν απορρίψετε τη συσκευασία στον κάδο ανακύκλωσης.

Το ανακυκλωμένο περιεχόμενο κάθε υλικού αναγράφεται στη συσκευασία. Για παράδειγμα, οι φιάλες με αντλία ψεκασμού κατασκευάζονται από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό!

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν πολλαπλές ενδείξεις για να σας εντοπίσουν, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας του σώματος και των χημικών στην αναπνοή και την εφίδρωσή σας. Επίσης, τα σκουρόχρωμα ρούχα συγκρατούν τη θερμότητα και με τη σειρά τους είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν τα κουνούπια από τα ανοιχτόχρωμα ρούχα. Οι παραλλαγές στη χημεία του σώματός σας μπορεί να σας κάνουν περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να προσελκύσετε τα κουνούπια από άλλους.

Τα περισσότερα είδη κουνουπιών χρειάζονται αίμα για να αναπτύξουν τα αυγά τους. Ωστόσο, από περίπου 3.000 είδη κουνουπιών, μόνο μια μικρή μειοψηφία τσιμπάει ανθρώπους. Τα υπόλοιπα βασίζονται σε αίμα από ζώα για να αναπαραχθούν.

Τα περισσότερα κουνούπια είναι δραστήρια την αυγή και το σούρουπο.

Το κόκκινο εξάνθημα που προκαλεί φαγούρα είναι η αντίδραση του σώματός σας στο σάλιο των κουνουπιών. Το κουνούπι εγχέει το σάλιο του ως αντιπηκτικό (αραιωτικό του αίματος) όταν σας δαγκώνει, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να τρέφεται για όσο χρειάζεται.

Δείτε όλα τα προϊόντα Autan® Defense

Με την εμπειρία της μάρκας Autan® στη μελέτη των εντόμων για περισσότερα από 60 χρόνια, η σειρά μας που διατίθεται αποκλειστικά στα φαρμακεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τις μοναδικές σας ανάγκες και την προστασία της επιδερμίδας σας από τα κουνούπια.